Sunday, 10 May 2015

TIADA LAGI MASALAH HB LOW SEMASA HAMIL


Assalamualaikum.. Didoakan semua pengunjung blog ini di limpahkan rezeki dan sentiasa di dalam rahmat ALLAH.
Mai ingin berkongsi perbezaan hamil kali ke 3 ni sangar berbeza dengan kehamilan sebelum ini.Apa yang paling ketara adalah bacaan Hb sangat berbeza kalau dulu setiap kali check up risau sangat bila dapat result HB selalu merah mesti bawah dari 10 paling rendah mai pernah dapat bacaan 8.8.
Memang nurse akan bising bila dapat bacaan macam tu dan macam2 nurse cakap bahaya HB low risiko baby meninggal dalam kandungan atau nanti masa bersalin akan tumpah darah..mai tak salahkan nurse tu bising memang tugas dia dan mai ikut je apa nurse cakap nurse minta mai beli vitamin kat farmasi mai ikutkan mai makan 2 jenis vitamin untuk naikkan darah beli kat farmasi dan yang klinik bekalkan pun mai makan tapi resultnya tetap sama...sedih sangat belum lagi cerita hari2 mai masak sayur bayam...huhu


Inilah bacaan Hb hamil anak ke 2 sentiasa merah.

Tapi sejak hamil anak ke 3 mai memanh dah amalkan sebelum mengandung vitamin shaklee berbeza sangat masa buat checkup untuk buat buku merah bacaan Hb dah tak.merah ..masa tu mai fikir kandungan masih kecil nurse cakap makin besar kandungan Hb akan turun kalau tak jaga.So mai sangat jaga setiap hari tak miss ambil vitamin dan check 2 minggu lepas semasa kandungan.mai 32 week bacaan HB mai 12.4 seronok sangat kerna mai tak pernah dapat bacaan setinggi itu dan lagi tak percaya minggu ni 6 mei mai checkup dan bacaan Hb semasa kandungan dah 34 minggu adalah 14.2 ya Allah mai seakan tak percaya 2,3 kali mai tanya nurse betul ke bacaan tu?syukur sangat2 hanya Allah yang tahu.


Bacaan Hb naik walau minggu akhir hamil

Jika kawan2 nak tahu apa yang mai makan untuk naikkan Hb mai boleh baca di sini Klik Sini


Moga perkongsian Mai ini dapat membantu ibu2 hamil yang ada masalah macam mai.


Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana saya adalah Pengedar Sah Shaklee Gombak dan Sentul serta kawasan sekitar kuala Lumpur.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134 
Email : kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.